Tandimplantat i Stockholm – En långsiktig lösning för ditt leende

16 maj 2024
Rebecka Danielsson

editorial

När olyckan är framme eller tandsjukdomar tar sitt toll kan tandförluster bli en tuff verklighet att hantera. Tandimplantat är en av de mest innovativa lösningarna inom tandvården idag, som återställer funktionen och estetiken av naturliga tänder. I Stockholm finns det många kliniker som erbjuder denna tjänst, men att välja rätt klinik är avgörande för ett bra resultat. Denna artikel ger dig en omfattande översikt av tandimplantatsprocessen och vägleder dig till en pålitlig klinik i hjärtat av Stockholm Maria Tand Läkarpraktik.

Vad är tandimplantat? 

Tandimplantat stockholm har revolutionerat tandvården och erbjuder en hållbar lösning för dem som har förlorat en eller flera tänder. Ett tandimplantat är en konstgjord rot oftast gjord av titan som opereras in i käkbenet för att ersätta roten till den förlorade tanden. Ovanpå detta fästs sedan en krona, bro eller protes som ser ut och fungerar som en naturlig tand.

Denna form av tandersättning är mycket eftertraktad då den inte bara återskapar utseendet utan även bidrar till att förbättra tuggförmågan och minska benförlust i käken, vilket är en vanlig följd av tandförlust. Tandimplantat är utformade för att smälta samman med käkbenet, vilket ger en mycket stabil grund för ersättningstanden.

Fördelar med tandimplantat

En av de största fördelarna med tandimplantat är deras förmåga att fungera och se ut som riktiga tänder. De gör det möjligt för patienter att äta, tala och le utan bekymmer något som inte alltid kan sägas om traditionella proteser eller broar. Implantaten förhindrar dessutom ytterligare tandförfall och käkbensförlust, bidrar till ett hälsosamt tuggsystem och en övergripande förbättrad munhygien.

En annan signifikant fördel är hållbarheten. Med rätt skötsel kan tandimplantat vara livslånga. I och med att de är förankrade i käkbenet, finns det inte samma risk för slitage som med broar som stöds av närliggande tänder, vilket kan orsaka ytterligare komplikationer på lång sikt.

Processen att få tandimplantat

Att få tandimplantat är en process som kräver noggrann planering och uppföljning. Processen inleds med en konsultation där tandläkaren bedömer patientens munhälsa och tar nödvändiga röntgenbilder och avtryck för att planera ingreppet. Därefter genomförs själva operationen där implantatet sätts in i käkbenet under lokalbedövning. Efter att implantatet har lagts in tar det oftast några månader för käkbenet att läka och för implantatet att integrera helt.

När implantatet har osseointegrerats helt är det dags för nästa steg, där en abutment (en typ av koppling) placeras på implantatet, följt av den slutgiltiga protesen som krona, bro eller avtagbar protes. Denna process varierar i längd från person till person beroende på deras unika behov och hur väl de läker.

image

Att välja rätt klinik i Stockholm

Att välja rätt klinik för dina tandimplantat är avgörande. Det är inte bara en investering i din munhälsa, utan också i din livskvalitet. I Stockholm utmärker sig Mariatorgets Tandläkarpraktik som en utmärkt klinik med ett team av erfarna tandläkare som specialiserar sig på tandimplantat och andra former av avancerad tandvård. Hos Mariatorgets Tandläkarpraktik får patienterna tillgång till modern teknik, komfortabla behandlingsrum och ett individuellt anpassat behandlingsupplägg. Med sina kundorienterade tjänster och sitt engagemang för högkvalitativa resultat har kliniken etablerat sig som ett pålitligt val för dem som söker tandimplantat i Stockholm.

Sammanfattningsvis är tandimplantat en utmärkt lösning för många som lider av tandförluster. I händerna på de skickliga tandläkarna på Mariatorges Tandläkarpraktik kan du förvänta dig inte bara toppmodern vård utan också en varm och välkomnande miljö som säkerställer att hela din upplevelse blir positiv. Om du överväger tandimplantat i Stockholm är det väl värt att boka en konsultation på Mariatorgets Tandläkarpraktik (https://www.mariatand.se/) för att utforska alternativen för din specifika situation och få vägledning av dedikerade experter.

Fler nyheter