Naprapat i Kungälv: Din väg till en hälsosammare kropp

03 juli 2023
Maja Bergman Lindberg

Naprapati är en form av manuell medicin som går ut på att behandla och läka olika typer av muskel- och ledproblem. En naprapat använder sig av en helhetssyn där man utgår ifrån kroppens funktion som en enhet. En naprapat kan hjälpa dig att bli av med smärta, stelhet och rörelseinskränkningar. Om du bor i Kungälv och letar efter en naprapat kan du fortsätta läsa denna artikel.

Vad är en naprapat?

Naprapati är en modern folkhälsovetenskap som grundades på 1900-talet av Einar Adrian. Som en naprapat arbetar man utifrån kroppens funktion, där man fokuserar på muskler, leder och nervsystem. En naprapat grundar diagnosen på muskel- och ledundersökningar samt rörelseanalys. Efter diagnosen kan naprapaten välja olika behandlingsmetoder beroende på vilken typ av problem patienten har. Naprapaten kan använda sig av massage, stretching, manipulation samt träning för att lösa problemet.

Naprapat i Kungälv

Varför välja en naprapat i Kungälv?

Om du bor i Kungälv och har problem med ryggont, nackont eller andra typ av muskel- och ledproblem kan du försöka att gå till en naprapat. Många väljer naprapati för att man inte vill använda sig av läkemedel eller kirurgi. Naprapati är en naturlig behandlingsform, där man fokuserar på kroppens förmåga till läkning och funktion. Många patienter har upplevt att naprapati har hjälpt dem till att bli av med smärta och rörelseinskränkningar och därmed fått förbättrad hälsa. Eftersom en naprapat utgår ifrån kroppens funktion som en enhet kan man också få hjälp med att förebygga framtida problem.

Vad kan man förvänta sig vid första besöket hos en naprapat?

Vid ditt första besök hos en naprapat i Kungälv kommer du att bli intervjuad om din hälsa samt dina smärtproblem. Därefter kommer naprapaten att fokusera på en muskel- och ledundersökning samt rörelseanalys. Naprapaten försöker hitta orsaken till dina problem och följer inte enbart symptomen. Efter undersökningen får du en diagnos och en behandlingsplan. Behandlingsplanen består av olika behandlingsformer där du kan få massage, stretching, manipulation samt träning. Om man vill få en förbättrad hälsa är det viktigt att följa behandlingsplanen och också följa naprapatens råd.

Fler nyheter