Invisalign i Stockholm: Osynlig tandreglering för vuxna

26 oktober 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Är du en vuxen som har kämpat med sneda tänder men inte har velat ha synliga tandställningar? Då är Invisalign kanske lösningen för dig! Med hjälp av den senaste tekniken inom tandreglering kan du nu rätta till din tandställning utan att behöva använda traditionella metallspännen. Låt oss ta en titt på hur Invisalign i Stockholm fungerar, och vilka fördelar det kan ge dig.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en innovativ och diskret metod för tandreglering som använder ett anpassat set av genomskinliga, löstagbara hylsor eller skenor. Dessa skenor är tillverkade av ett bekvämt plastmaterial och är skräddarsydda för att passa just din mun. Genom att byta ut skenorna varje vecka, kommer dina tänder gradvis att rätas ut och flyttas till sin önskade position.

invisalign stockholm

Hur fungerar Invisalign?

För att börja din Invisalign-behandling, behöver du boka en konsultation med en tandläkare eller ortodontist som är skicklig inom Invisalign. Under konsultationen kommer tandläkaren att utföra en noggrann undersökning av dina tänder och käkar för att bedöma om Invisalign är lämpligt för just dig. Om du väljer att fortsätta med Invisalign kommer din tandläkare att ta digitala avtryck av dina tänder med hjälp av en 3D-skanner. Dessa avtryck skickas sedan till ett laboratorium där specialister används för att designa en serie skenor som kommer att flytta dina tänder gradvis från deras nuvarande positioner till önskat utseende.

Fördelar med Invisalign

En av de största fördelarna med Invisalign är den osynliga designen. De flesta människor kommer inte ens att märka att du har en tandreglering, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för vuxna som kanske känner sig självmedvetna när det kommer till sitt utseende. Dessutom är skenorna avtagbara, vilket gör det lätt att upprätthålla en god munhygien. Du kan enkelt ta bort skenorna när du äter och borstar tänderna, vilket minimerar risken för att mat fastnar i tandställningen och minskar risken för karies och tandköttsproblem. En annan fördel med Invisalign är att behandlingstiden kan vara kortare jämfört med traditionella tandställningar. Det beror på att dina tänder rör sig snabbare med Invisalign-skenor eftersom de är skräddarsydda för att applicera precisionstryck på rätt ställen.

Invisalign i Stockholm

Om du letar efter tandreglering med Invisalign i Stockholm finns det många kvalificerade tandläkare och ortodontister som kan hjälpa dig. Innan du väljer en klinik, se till att kolla referenser och ta reda på om tandläkaren är certifierad för att utföra Invisalign-behandlingar.

Fler nyheter