Airflow Behandling – Effektiv rengöring för friskare tänder

17 november 2023
Julia Zsiga

editorial

Airflow behandling är en modern tandvårdsbehandling som effektivt rengör tänderna och ger en friskare munhälsa. Genom att använda en kombination av vatten, luft och pulver kan tandläkare avlägsna plack, missfärgningar och bakterier som annars är svåra att nå med en vanlig tandborste. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur airflow behandling fungerar och vilka fördelar det kan ge för dina tänder och tandkött.

Hur fungerar airflow behandling?

Airflow behandling är en teknik som används inom tandvården för en mer effektiv rengöring av tänderna än vad en vanlig tandborste kan åstadkomma. Genom att kombinera vatten, luft och en speciell pulver kan tandläkaren avlägsna plack, missfärgningar och bakteriell beläggning på tändernas yta.

Under behandlingen använder tandläkaren en speciell apparat som sprutar ut vattnet, luften och pulvret i en fin stråle. Genom de snabba vibrationerna kan det effektivt avlägsna beläggningar och plack från tänderna. Pulvret som används är oftast baserat på bikarbonat, vilket är en mild och naturlig substans som rengör på djupet utan att skada emaljen.

Hela processen är smärtfri och tar bara några minuter. Resultatet blir renare tänder och ett fräschare leende.

image

Fördelar med airflow behandling

Det finns flera fördelar med att välja airflow behandling för att rengöra dina tänder:

    1. Djuprengöring: Airflow behandling når alla svåråtkomliga områden i din mun och avlägsnar plack och bakterier på ett effektivt sätt.
    2. Missfärgningar: Om du lider av missfärgade tänder till följd av kaffe, te eller rökning kan airflow behandling vara ett bra alternativ för att få tillbaka ett vitare leende.
    3. Minskad risk för tandköttssjukdomar: Eftersom airflow behandling tar bort plack och bakterier minskar risken för tandköttssjukdomar som gingivit och parodontit.
    4. Frisht andetag: Genom att avlägsna bakterier och beläggningar minskar också risken för dålig andedräkt.

Hur ofta bör man göra en airflow behandling?

Det rekommenderas att göra en airflow behandling hos tandläkaren minst en gång om året för att hålla tänderna i optimalt skick. Beroende på din munhälsa och behov kan tandläkaren också rekommendera fler behandlingar per år.

Det är viktigt att komma ihåg att en airflow behandling inte ersätter den dagliga tandborstningen och användningen av tandtråd. Regelbunden borstning och tandtrådning är fortfarande grundläggande för att hålla tänderna friska och förebygga tandköttssjukdomar.

Rekommendation

Vill du prova på airflow behandling? Då kan vi rekommendera Frisk på Tand &erik;s Drottninggatan, en modern tandvårdsklinik belägen mitt i centrala staden. De erbjuder professionell tandvård med fokus på patientens välbefinnande och hälsa.

Här kan du få hjälp med airflow behandling och andra tandvårdstjänster som kan hjälpa dig att bibehålla en optimal munhälsa. Personalen är erfaren och utbildad, och de kan ge dig råd och vägledning kring dina tänder och tandvårdsvanor.

Besök deras hemsida https://www.friskatanderdrottninggatan.se/vara-behandlingar/airflow för mer information om deras behandlingar och tjänster. Ta hand om dina tänder och ge dem den vård de förtjänar.

Fler nyheter